MUĞLA MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

STEM İLE 21.YÜZYIL BECERİLERİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ VE BAŞVURU ŞABLONU

Son başvuru tarihi 15 Mart 2020 olup, devlet okulları ve özel okullar yarışmaya başvurabilir. (liseler başvuramaz.) 
STEM İLE 21.YÜZYIL BECERİLERİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ VE BAŞVURU ŞABLONU

T.C.

MUĞLA VALİLİĞİ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"MUĞLA 2020 ULUSAL EĞİTİMDE STEM TEMELLİ ETKİNLİK TASARIM YARIŞMASI" ŞARTNAMESİ

 

      Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen " STEM ile 21.Yüzyıl Becerileri" projesi kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA işbirliği ve ARÇELİK Sponsorluğunda ile Ulusal Eğitimde STEM temelli etkinlik tasarım yarışması düzenlenecektir.

    Bu yarışma ile eğitim alanında fırsat eşitliği sağlayan STEM temelli ders uygulamalarının yaygınlaştırılması ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan öğretmenlerin STEM temelli iyi uygulamalarını paylaşabilmeleri ve bu uygulamalara bütün öğretmenlerin ulaşabilecekleri kaynak deposunun oluşturulması amaçlanmıştır.

YARIŞMA KONUSU:

   Eğitimde STEM Temelli Etkinlik Tasarım Yarışması

BAŞVURU KOŞULLARI

1. Yarışmaya devlet okulları, özel okullar ile BİLSEM'lerdeki okulöncesi, ilkokul ve ortaokul kademesinde görev yapan tüm öğretmenler bireysel olarak katılabilirler.

2. Eğitimde STEM temelli etkinlik tasarım yarışması öğretmenler tarafından yarışmaya gönderilmeden önce öğrencilere uygulanmış olması gerekmektedir.

3. Öğretmenler, yarışmaya gönderdikleri tüm uygulamaların Muğla STEM portalında topluma açık bir şekilde yayınlanmasını, matbu şekilde basılmasını kabul ederler. Etkinlikler etkinliği tasarlayan kişilerin isimleri yazılarak yayınlanır.

4. Öğretmenler, STEM etkinlik tasarımlarının içeriklerinde adil kullanım kurallarına uygun olacak şekilde kaynak göstererek alıntı yaptıklarını, intihal durumunda ve etik kurallara aykırı davranışlardan sorumlu olacaklarını bildiklerini beyan ederler.

5.Hazırlanan uygulamanın halk sağlığı ve güvenliği için risk teşkil etmesi, insanların kişilik haklarına aykırı çalışma yapılması, planda etnik kökene, kişi veya toplumu karalamaya yönelik içerik bulunması, omurgalılar üzerinde kesi yapılması, kan veya doku alınması, ağız ya da enjeksiyon yoluyla herhangi bir radyoaktif, toksik ya da etkisi kesin olarak bilinmeyen tehlikeli ve yabancı madde verilmesi,  sağlığı tehdit eden deneyler yapılması, yer verilmesi durumlarında planlar başvuruları hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenir.

 

 

6.Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle (konuyla) herhangi bir yarışmaya, bu yarışmanın son başvuru tarihinden önce katılmış veya başvurmuş olanlar bu yarışmaya katılamaz. Son başvuru tarihinden önce aynı planla başka bir yarışmaya katıldığı ya da başvurduğu tespit edilen planlar, hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenir.

7.Öğretmenler yarışamaya sadece 1 etkinlik tasarımı ile başvurabilir. Aynı etkinlik tasarımı ile birden fazla kategoride başvuru yapılamaz. (Okulöncesi, İlkokul, Ortaokulu)

8.Etkinlik tasarım raporu, özeti ve varsa video kaydında proje başvurusunda bulunan öğrencinin/lerin isimlerini veya üniversitelerini/fakültelerini çağrıştıracak, ortaya çıkaracak her türlü kişisel ve kurumsal bilgi (ad, adres vb.) ve görsellere (amblem, arma, fotoğraf vb.) yer verilemez. Aksi durumda proje yarışmadan elenir.

9.Ön değerlendirmeyi geçen tüm uygulamalara Muğla STEM web portalında yer verilecektir. Üçüncü Aşama Değerlendirmesini geçen uygulamalar yarışma kitapçığında yer alacaktır.

10. Yarışmaya katılanlardan ön değerlendirmeyi geçen tüm etkinlik yazarlarına katılım belgesi online olarak verilecektir.

BAŞVURU İŞLEMİ

1."Muğla 2020 Ulusal Eğitimde STEM Temelli Etkinlik Tasarım Yarışması" yarışma formatına göre hazırlanan ve tamamlanan etkinliklerin başvuruları 01 Aralık 2019 tarihinde başlar ve 15 Mart 2020 tarihinde, saat 23.59'da sona erer. Başvurular https://muglaarge.meb.gov.tr/projeler/stem/  adresinden online olarak yapılır.

2.Başvuru sistemi kapandıktan sonra başvuru ile ilgili değişiklik talep kabul edilemez.

3.Başvuruda STEM Temelli Etkinlik Yarışması belirtilen formatta sisteme yüklenir. İşbirliği içindeki kişiler yazılır ancak ödül başvuru yapan kişiye verilir.

4.Uygulamalara ait video kaydı, çalışmalara ait resimler sisteme eklenecektir. Bu belgeler ile ilgili dosyaların 5mb aşmayacak sınırlar içerisinde isteme yüklenmesi ve başvuru sayfasında gerekli yere linki bildirmesi gerekmektedir.

5.Başvuru tarihleri içeresinde, online başvuru yapıldıktan sonra değişiklik yapılması ihtiyacı olması durumunda onayı kaldırıp tekrar onaylamadan bırakılan projeler değerlendirmeye alınmaz.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme Yöntemi ve Kriterleri

Değerlendirme Yöntemi

1. Birinci Aşama Değerlendirmesi (Ön İnceleme)

    Çevrimiçi olarak alınan başvurular, ilk olarak Muğla Milli Eğitim Strateji Birimi tarafından incelenir, eksik ve/veya hatalı belge ile yapılan başvurular yarışmadan elenir.

2. İkinci Aşama Değerlendirmesi

    Birinci aşamayı geçen projeler, Muğla Milli Eğitim tarafından STEM konusunda eğitim almış uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilir.

3. Üçüncü Aşama Değerlendirmesi

   İkinci aşama değerlendirmesinde başarılı bulunan etkinlik tasarımları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenlerden oluşan "3. Aşama değerlendirme jürisi" tarafından değerlendirilir.

 

 

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, düzeyinde kademelere göre 1. 2. ve 3. Seçilen STEM etkinlik tasarımları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fuaye alanında düzenlenecek sergi ve ödül törenine katılmaya hak kazanacaktır.

? Sergi ve ödül töreni 28 Mayıs 2020 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fuaye alanında düzenlenir.

? İl dışından katılan ve etkinlik tasarımları finalde sergilenecek öğretmenin konaklaması Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

? Yarışma organizasyon komitesi yarışma ile ilgili her türlü değişiklik hakkına sahiptir.

 

 

Eğitimde STEM Temelli Etkinlik Tasarım Yarışması Değerlendirme Kriterleri

Kriterler

Puan Değeri

Etkinlik Tasarımının Özgünlüğü

5

Öğretim sürecinde araştırma- sorgulama yöntem ve tekniklerinin kullanılması

5

Etkinlik tasarımının programda yer alan kazanımlar ile ilişkisi

 

5

Öğretim sürecinde displinlerarası entegrasyon düzeyi

5

Problem durumunun günlük hayatla ilişkilendirilmesi, problem durumunun öğrenciye sunulması

5

Uygulamanın mühendislik tasarım döngüsü ile ilişkisi

5

Farklı koşullara sahip okullarda uygulanabilirliği

5

Etkinlik sürecinde ve sonunda değerlendirme kullanılması

5

 

 

 

 

YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri

01 Aralık 2019 tarihinde başlar ve 15 Mart 2020 tarihinde, saat 23.59'da sona erer.

Finalistlerin Açıklanması

01.05.2020

Sergi Tarihi

28.05.2020

Ödül Töreni

28.05.2020

 

 

 

ÖDÜLLENDİRME ( ARÇELİK SPONSORLUĞUNDA)

ÖDÜL

1

2

3

Okulöncesi

HP 15-ay100 NT i5 4GB 1TB

 HP 15-bs017NT i3 4GB 500GB

 Grundig GR TB10-W1 Tablet PC

İlkokul

HP 15-ay100 NT i5 4GB 1TB

 HP 15-bs017NT i3 4GB 500GB

Grundig GR TB10-W1 Tablet PC

Ortaokul

HP 15-ay100 NT i5 4GB 1TB

 HP 15-bs017NT i3 4GB 500GB

Grundig GR TB10-W1 Tablet PC

 

Not: Kazanılan ödüller paraya çevrilemez.

 

İletişim: Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü

Strateji Geliştirme Birimi

 Telefon :

0 252 280 48 00

 Belgegeçer :

0 252 280 48 67

 Eposta: arge48@meb.gov.tr

BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ;

/meb_iys_dosyalar/2020_03/03133430_STEM-yarisma-sablon.docx

Emirbeyazıt Mahallesi Dr.Baki Ünlü Caddesi No5 - SANTRAL / ÖZEL KALEM 0 (252) 280 50 00, EVRAK KAYIT 0 (252) 280 50 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.